Kakao Yağı Çatlak Oluşumunu Engelliyor

0
490

Kakao yağı katı kıvamda bulunan sıcakla buluştuğunda eriyen formdadır. Sabun gibi kalıplar halinde aktarlarda satıldığı gibi kozmetik firmaları tarafından üretilen krem formda olan çeşitleri de mevcuttur.

İçeriğindeki doğal yağ asitleri ile cildi besler ve yenilenmesine yardımcı olur.

Katı formda bulunan kakao yağı yenilebilme özelliği olduğundan oldukça güvenlidir. Çikolata yapımında kullanılan bu yağ hamilelik çatlaklarıyla savaşmada oldukça etkili bir tercih olacaktır. Çatlak oluşabilecek bölgelerinize uygulayarak cildinize gerekli nemi sağlayabilirsiniz. Eriterek kullanabileceğiniz gibi parça halinde kesilmiş yağı, vücut sıcaklığınızdan faydalanarak ovma yöntemiyle de kullanabilirsiniz. Katı kıvamdaki yağ vücut ısınızla birlikte eriyerek gerekli nem dengesini sağlayacaktır. Yalnız bu yağ kolay emilen bir yağ olmadığından sürümüne dikkat etmek gerekir. Kullandıktan sonra bir süre kıyafetlerinizi giymemenizde fayda var. Yenilebilir olan bu yağ hamilelik gibi kimyasallardan uzak durmamız gereken bir dönemde güvenli çatlak korunma yöntemlerindendir. Hamilelik döneminde kilo alımı ile gerilen cilde esneklik kazandırmak için cildi nemli tutmak çok önemlidir. Aksi halde gerilen cilt çatlar ve elastikiyetini kaybeder. Bu nedenle dışardan nemlendirici takviyesi yanında su tüketimine de dikkat etmek gerekir.

Sadece hamilelikte değil, normal zamanlarda da hızlı kilo alıp vermekten oluşan çatlaklarımız için kakao yağı kullanabiliriz. Bilindiği üzere vücut çatlakları oluşumundan sonra müdahale edilemeyen sonuçlara yol açabilir. Dolayısıyla çatlaklar oluşmadan önce gereken vücut nemini sağlamakta fayda var.

Unutulmamalıdır ki her insan vücudu farklıdır. Kakao yağını da kullanmadan önce cilt yapımızı bilmemiz gerekir. Krem halde satılan kakao yağları tabi ki katkı içerir. Ancak güvenilir bir markadan alınan krem formdaki yağ da vücut bakımımız için kullanılabilir.

Ellerimizdeki ve dudaklarımızda ki nemsizlik çatlakları için de kakao yağını kullanabiliriz. Hindistan cevizi yağı ve diğer doğal yağlarla da karıştırarak kullanabilirsiniz.